ua en ru

В окупованому Криму за 4 роки затримали понад 450 громадян України

В окупованому Криму за 4 роки затримали понад 450 громадян України Фото: у Криму за 4 року затримали 450 українців (facebook.com-mvd.crimea)

У Криму за роки окупації було проведено 377 допитів і обшуків 112

За чотири роки окупації Криму російська влада на території півострова затримала 456 громадян України, в тому числі і кримських татар. Про ситуацію з порушеннями прав людини в анексованому Криму повідомили в Міністерстві закордонних справ України, передає прес-служба відомства.

Також зазначено, що за роки окупації було проведено 377 допитів і 112 обшуків. Ще понад 40 політичних ув'язнених відбувають покарання за неправдиві звинувачення.

"Через чотири роки ситуація з правами людини в Криму сильно погіршилася. Затримання українців і кримських татар стали звичайною практикою. Росія продовжує жити в своєму імперському минулому, повертаючись назад в СРСР. Ми не будемо грати за її сценарієм", - заявили в МЗС.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України висловило протест Росії з приводу репресій проти кримськотатарського народу. Протест було оголошено у зв'язку з продовженням розгляду в Північнокавказькому окружному військовому суді сфабрикованої справи проти громадян України Мусліма Алієва, Еміра-Усеїна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Рефата Алімова, Арсена Джеппарова.