ua en ru

На окупованому Донбасі українців змушують отримувати фейкові документи, - ДПС

На окупованому Донбасі українців змушують отримувати фейкові документи, - ДПС Фото: бойовик "ДНР" (dnr-news.com)

Під тиск бойовиків на Донбасі все частіше потрапляє молодь

На окупованому Донбасі громадян України продовжують змушувати отримувати фейкові документи. Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України.

Повідомляється, що представники незаконних збройних формувань продовжують змушувати отримувати фейкові документи. Крім того, тепер під тиск окупаційної адміністрації все частіше потрапляє молодь.

Зокрема, на КПВВ "Гнутове" прибула дівчина 2000 року народження, а при огляді особистих речей у неї виявили "паспорт" самопроголошеної "Донецької народної республіки". Прикордонникам вона пояснила, що їде до Маріуполя для оформлення біометричного паспорта. А фейковий документ нібито була вимушена отримати у зв'язку з постійним перетином блокпостів бойовиків на тимчасово окупованій території, де ці документи потрібні.

Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомляла, що Росія готує зрив міжнародної місії миротворців на Донбасі. Зокрема, на полігонах Збройних сил РФ, розташованих у прикордонних з Україною областях, приховано готують загони "козаків" для подальшої відправки на окупований Донбас.