ua en ru

На окупованому Донбасі від обмежень свободи страждає 2,7 млн осіб, - ООН

На окупованому Донбасі від обмежень свободи страждає 2,7 млн осіб, - ООН Фото: Іван Шимонович

У доповіді організації йдеться, що ситуація на сході України залишається нестабільною і продовжує впливати на права людини

2,7 млн чоловік, що проживають на територіях України, контрольованих збройними групами, страждають від обмежень свободи думок, зборів і асоціацій, а також стикаються з важкими умовами життя. Про це йдеться в новій доповіді Управління ООН з прав людини, повідомляє прес-служби організації.

Помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович після семиденного візиту в Україну повідомив, що під час поїздки в Донецьк, він закликав представників самопроголошеної "Донецької народної республіки" надати доступ гуманітарних організацій і припинити позбавляти населення гуманітарної допомоги.


Також у доповіді говориться, що після двох років конфлікту, ситуація на сході України залишається нестабільною і продовжує чинити серйозний вплив на права людини. В особливості це відноситься до людей, які проживають поруч з лінією дотику і на територіях, контрольованих збройними групами.

За даними організації, як мінімум 9 371 чоловік були вбиті і 21 532 отримали поранення на сході України з початку конфлікту в середині квітня 2014 року.

"Збільшення кількості важкої військової техніки поблизу лінії зіткнення, а також воєнні дії біля Авдіївки та Ясинуватій у Донецькій області з початку березня є ознаками того, що криза далека від завершення і не повинна зникнути з поля зору міжнародного співтовариства", - заявив Шимонович.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ООН за останні 3 місяці зафіксувала на Донбасі 113 жертв серед цивільних.