ua en ru

ОВК № 11 у Вінниці проводить перерахунок голосів на дільницях, документація з яких приймалася з порушеннями

У Вінниці в Окружній виборчій комісії округу № 11 згідно з рішенням суду проводиться повторний підрахунок голосів виборців на дільницях, виборча документація з яких приймалася з порушенням закону.

За словами довіреної особи кандидата в народні депутати Олександра Домбровського Олександра Козяра, у Домбровського намагалися вкрасти голоси. Це підтверджується тим, що в ході перерахунку голосів виявляються системні порушення. Зокрема, на дільниці № 051483 у пачці бюлетенів, оформлених за Наталію Солейко було виявлено 223 бюлетені з двома і більше позначками, тобто такі, які вважаються недійсними. Схожі порушення фіксуються і на інших ділянках. Загалом, станом на 14.30 3 листопада повторно підраховані голоси на 10-ти дільницях, виявлено 739 зіпсованих бюлетенів, які раніше защитан на користь Наталії Солейко.

Олександр Домбровський уже заявив, що виявлені факти свідчать про правомірність його вимоги перерахувати голоси по окремих дільницях, з якими він звертався до комісії ще 29 жовтня вранці. Протягом трьох днів голова комісії Сергій Сітарський, який був призначений на цю посаду лише 24 жовтня, а до цього значився довіреною особою кандидата Наталії Солейко, всіляко пручався перерахунку. Як раніше повідомляли ЗМІ, у ніч з 29 на 30 жовтня главою комісії приймалися протоколи і бюлетні з ділянок з порушенням процедури. Коробки в яких зберігалася виборча документація виявилися пошкодженими.

2 листопада ЦВК відсторонила Сітарський від виконання обов'язків голови ОВК № 11 у зв'язку з неналежною організацією роботи комісії і за дії, які виходять за рамки його повноважень.