ua en ru

Охороняти правопорядок на травневі свята в Києві будуть 6 тис. правоохоронців

Охороняти правопорядок на травневі свята в Києві будуть 6 тис. правоохоронців Фото: чергувати в Києві будуть і міліціонери з регіонів

Також на чергування вийдуть понад 300 столичних рятувальників

У Києві на травневі свята до патрулювання громадської безпеки буде додатково залучено 3,5 тисячі працівників міліції. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив заступник начальника відділу організації служби управління громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві Віталій Поворотний, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загальне число працівників міліції, які щоденно залучаються на охорону громадського порядку, - це близько 2,5 тисячі плюс додатково для участі в забезпеченні заходів з масовою участю громадян буде залучено 3,5 тисячі, у тому числі працівників міліції з інших регіонів країни", - зазначив Поворотний.

Крім того, в Києві на травневі свята до охорони безпеки будуть залучені 330 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій і 82 одиниці техніки. Про це в ході брифінгу повідомив в.о. начальника ГУ ДСНС України в м. Києві Валерій Борис, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Бориса, також буде створений резерв у кількості 210 осіб і 50 одиниць техніки.

"Усі підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій перейшли в посилений режим несення служби. Саме по місту Києву залучено на ці свята щоденно 330 працівників, 82 одиниці техніки, які будуть щодоби відповідати за безпеку наших киян, виїжджати на будь-які надзвичайні події, загоряння по місту Києву", - зазначив Борис.

При цьому столична влада під час травневих свят задіє на чергуванні по місту 676 рятувальників і 57 одиниць техніки. Про це в ході брифінгу заявив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук, повідомили у прес-службі КМДА.

"Разом по місту будуть чергувати 399 рятувальників, 96 одиниць техніки. Це чергові сили, які знаходяться на трудовому чергуванні підрозділів ГУ ДСНС, Центральної аварійної рятувальної служби та рятувальники спеціалізованої рятувальної водолазної служби КП "Плесо". В резерві перебуває 277 рятувальників і 57 одиниць техніки.

Загальна чисельність рятувальників, які будуть задіяні на добовому чергуванні з урахуванням резерву, становитиме 676 рятувальників і 153 одиниці техніки", - зазначив Ткачук.

Нагадаємо, охороняти правопорядок на травневі свята будуть 42 тис. правоохоронців.