ua en ru

Охороняти правопорядок на травневі свята будуть 42 тис. правоохоронців, - Аваков

Охороняти правопорядок на травневі свята будуть 42 тис. правоохоронців, - Аваков Фото: Арсен Аваков

У зоні особливої уваги МВС Одеса, Львів, Тернопіль та Рівне

До забезпечення громадського порядку в період травневих свят буде залучено понад 42 тис. правоохоронців. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді України повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає прес-служба МВС.

"Загалом же по Україні планується залучити 42,5 тис. міліціонерів, нацгвардейцев та представників громадських організацій", - сказав Аваков.

За даними МВС, у святкові дні участь у заходах планують взяти близько 1,2 млн осіб.

"МВС не планує залучати військовослужбовців ЗСУ до охорони громадського порядку під час травневих свят", - заявив Аваков.

За словами міністра внутрішніх справ України, під час травневих свят є загроза нагнітання політичного протистояння, так як на 2 травня припадає річниця трагічних подій р. Одеса. Зазначимо, правопорядок в Одесі на травневі будуть забезпечувати понад 3,5 тис. осіб.

"Сьогодні я не бачу в Одесі підстав для того, щоб забороняти заходи, але місцева влада Харкова звернулась з відповідним клопотанням до суду і така заборона на масові акції в Харкові існує",- заявив Аваков.

"У зоні особливої уваги правоохоронців також Львів, Тернопіль, Рівне", - зазначив Аваков.

"Для забезпечення правопорядку під час травневих свят правоохоронцями проводяться як превентивних, так і основні заходи безпеки. Згідно аналізу, який проводили працівники МВС, існує ряд питань, які негативно впливають на ситуацію в країні, зокрема - зростання кількості диверсійних груп, які несуть дестабілізацію ситуації, провокації та залякування населення, витік нелегальної зброї, вибухівки та боєприпасів, - зазначив Аваков.

Він зазначив, що в першому кварталі 2015 р. працівники органів внутрішніх справ України викрили 2700 фактів незаконного обігу зброї.

"21 квітня 2015 р. на контрольних пунктах в'їзду-виїзду на окуповану територію ... розпорядженням адміністрації державної прикордонної служби введено посилений режим введено посилений режим пропуску осіб, транспортних засобів та вантажів", - додав Аваков.