ua en ru

Оформлення гуманітарної допомоги з РФ здійснюватиметься в пункті пропуску "Донецьк" Ростовської обл

Оформлення гуманітарної допомоги з Російської Федерації буде здійснюватися в пункті пропуску "Донецьк" Ростовської області (Росія).

Оформлення гуманітарної допомоги з Російської Федерації буде здійснюватися в пункті пропуску "Донецьк" Ростовської області (Росія). Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

"На виконання доручення Президента України здійснено заходи щодо створення групи, яка буде займатися оформленням гуманітарного вантажу з Росії. Оформлення буде проводитися в російському пункті пропуску "Донецьк" Ростовської області, навпроти українського пункту "Ізварине" (Луганської області)", - повідомили у прес-службі.

Також у прес-службі додали, що процедура оформлення проводитиметься в присутності представників ОБСЕ, а сам вантаж призначений для Міжнародного комітету Червоного Хреста, який в подальшому буде займатися його розподіленням.

При цьому у прес-службі ще не мають інформації з приводу часу оформлення вантажу.

Нагадаємо, 12 серпня вранці автоколона з 280 вантажівок з гуманітарною допомогою висунулася з підмосковного Наро-Фомінська в напрямку сходу України, повідомили в адміністрації Московської області. За інформацією російської влади, вантажівки повинні доставити нужденним в Україні продовольство, медикаменти, питну воду, спальні мішки і електростанції.

Пізніше стало відомо, що передача вантажу відбудеться на кордоні Харківської (Україна) та Бєлгородської областей (Росія). Однак губернатор Харківської області Ігор Балута заявив, що через кордон області вантаж з Росії йти не буде.