ua en ru

Офіцери прикордонної охорони ЄС почали патрулювати кордон в Албанії

Офіцери прикордонної охорони ЄС почали патрулювати кордон в Албанії

На першому етапі патрулювання в Албанії працюватимуть 50 офіцерів, 16 патрульних машин і один мікроавтобус для термосъемки

Європейське агентство прикордонної і берегової охорони Frontex приєдналося до поліції Албанії для патрулювання її сухопутних і морських кордонів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Європейської комісії в Twitter.

Єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос і глава Frontex Фабріс Леггери прибули в столицю Албанії Тиран, щоб почати "першу спільну операцію на території сусідньої країни, яка не є членом ЄС".

На першому етапі патрулювання в Албанії працюватимуть 50 офіцерів, 16 патрульних машин і один мікроавтобус для термосъемки, які будуть допомагати контролювати кордон з Грецією і боротися з транскордонною злочинністю і нелегальною міграцією.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в столиці Албанії Тирані група демонстрантів, які вийшли з вимогою відставки прем'єр-міністра Еді Рами, здійснили спробу прориву поліцейського кордону до будівлі парламенту. Протестувальники кидали в бік правоохоронців димові шашки і камені, а також підпалили припарковане авто, на що у відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки.

Крім того, прем'єр-міністр Албанії Еді Рама звинуватив президента країни в порушенні конституції за його відмову призначити нового міністра внутрішніх справ.