ua en ru

В офісі Forbes Kazakhstan пройшли обшуки

В офісі Forbes Kazakhstan пройшли обшуки Фото: Аскар Аукенов (asak_(facebook.com-askar.aukenov)

Правоохоронці розслідують взаємні претензії двох співробітників

Головний редактор журналу Forbes Kazakhstan Аскар Аукенов розповів про обшуки, проведеннях в офісі видання. Про це повідомляється на сторінках журналу в Інтернет.

За словами головреда, обшуки були санкціоновані судом за позовом одного з співробітників до іншого за звинуваченням у поширенні завідомо неправдивої інформації.

"Ми працювали, коли в офіс прийшли чоловік дванадцять. На наше прохання вони показали посвідчення: співробітники поліції ДВД Алмати разом з понятими та криміналістом. Як я зрозумів, їх було дві групи. Вони попросили спочатку всіх співробітників вийти з кабінету і здати телефони. У кабінеті попросили залишитися тільки мого заступника Олександра Воротилова. Друга група показала нам постанова судді від 31 березня про обшук за заявою пана Какимжанова, написаному на Олександра Воротилова", - розповів Аукенов.

Після цього залишилася друга група поліцейських зайшла в кабінет редакції і почала проводити там обшук. Вони вилучили комп'ютер, паперу, блокноти, робочі записи Олександра Воротилова, зробили опис і поїхали.

Главред також повідомив, що крім Воротилова, в судових паперах фігурували імена журналістів з Ratel.kz: Марат Асипов, Сапа Мекебаев і Геннадій Бендицкий, якого вже немає в живих.

Крім того, обшуки були проведені і на квартирі журналіста.

Приблизно в той же час, коли закінчився обшук в журналі, співробітники Forbes Kazakhstan побачили Олександра Воротилова у дворі ДВД Алмати, проте із-за того, що у нього вилучили телефон, зв'язатися з Воротиловым не представляється можливим.

Нагадаємо, вранці 8 лютого в Києві силовики заблокували редакцію газети "Вісті", яка знаходиться в бізнес-центрі "Гулівер".