ua en ru

Офіс генпрокурора заявив, що не змінював підслідність справи про рекордний хабар

Офіс генпрокурора заявив, що не змінював підслідність справи про рекордний хабар Фото: вивіска Офісу генпрокурора (РБК-Україна)

Офіс генерального прокурора не змінював підслідність справи про рекордний хабар в розмірі 5 мільйонів доларів. Прокуратура оскаржила рішення Печерського райсуду Києва про необхідність змінити підслідність.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

У заяві сказано, що 24 грудня Печерський райсуд дійсно зобов'язав змінити підслідність у цій кримінальній справі і передати його в інший орган досудової діяльності за скаргою адвоката підозрюваного екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. Це рішення було оскаржене Офісом генпрокурора у вигляді апеляції.

У Генпрокурора наголосили, що станом на 31 грудня підслідність справи про рекордний хабар не була змінена. Також в Офісі закликали Національне антикорупційне бюро припинити спілкування через інтернет-видання і спілкуватися наживо з прокуратурою і "припинити поширювати неправдиву інформацію і ділитися службовими даними з сторонніми особами з метою поширення в ЗМІ".

Сьогодні, 31 грудня, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявило, що судова система та Офісу генпрокурора намагаються захистити екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського від відповідальності за скоєний тяжкий корупційний злочин. Мова йде про справу рекордного хабара.

Нагадаємо, в серпні Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили в розшук Злочевського.

Зазначимо, що Злочевського оголосили підозра у справі про рекордний хабар.