ua en ru

В офшорах, імовірно пов'язаних з Путіним, зберігається 2 млрд доларів

В офшорах, імовірно пов'язаних з Путіним, зберігається 2 млрд доларів Фото: в офшорах, імовірно пов'язаних з Путіним, зберігається 2 млрд доларів

Журналісти опублікували розслідування про секретні рахунки Путіна

Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) опублікував глобальне розслідування про секретні рахунки представників світової еліти, зокрема в ньому йдеться про офшори, імовірно пов'язані з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це йдеться в опублікованому розслідуванні ICIJ в неділю, 3 квітня. Інформаційне агенство РБК зібрало найсвіжішу інформацію про цю подію.

Журналісти працювали над розслідуванням близько року. Всього в зборі інформації та підготовці доповіді брали участь 380 журналістів із майже 80 країн світу.


Повідомляється, що в розслідуванні журналісти посилаються на "безпрецедентний витік мільйонів документів" з бази даних Mossack Fonseka, четвертої за величиною в світі офшорної юридичної фірми.

Крім того, журналістам вдалося отримати інформацію, щодо якої у президента Росії нібито є мережа секретних офшорів, в яких зберігається близько двох мільярдів доларів.

Крім того, автори зазначають, що ім'я президента не фігурує ні в одній із записів, однак отримані в ході розслідування дані говорять про те, що "друзі" президента заробили мільйони від угод, які не могли бути вчинені без його протекції.

Раніше, 28 березня прес-секретар президента Дмитро Пєсков повідомив, що проти Путіна нібито готується "інформаційне вкидання", яке претендує на сенсаційність.

31 березня Пєсков знову повернувся до теми "інформаційних вкидань". Він заявив, що мова йде про кампанію, пов'язану із спробами розхитати ситуацію в країні, дискредитувати керівництво країни, в першу чергу президента

Нагадаємо, на мітингу в центрі Москви (Російська Федерація), який сьогодні, 3 квітня 2016 року, провели далекобійники, активісти закликали до відставки президента Росії Володимира Путіна.