ua en ru

ОЕСР розповіла про головні проблеми глобальної економіки

ОЕСР розповіла про головні проблеми глобальної економіки Фото: ОЕСР розповіла про проблеми глобальної економіки

Глобальне зростання досягне 3,3% у цьому році, у порівнянні з 3% у 2016 році

На думку Організації економічного співробітництва і розвитку, глобальна економіка може опинитися недостатньо сильною, щоб протистояти ризикам, пов'язаним зі збільшенням торгових бар'єрів, роздутими фондовими ринками і потенційною валютною нестійкістю, передає Bloomberg.

Хоча Організація прогнозує зростання в цьому і в наступному році, на її думку, його темп все ще занадто повільний. ОЕСР очікує, що глобальне зростання досягне 3,3% в цьому році, порівняно з 3% у 2016 році, а потім знову підвищиться в 2018 році. Проте темпи розвитку будуть залишатися на рівні нижчому, ніж за два десятиліття до фінансової кризи, через слабкі інвестиції.

"Економічне зростання прискорюється, однак те, що під цим немає міцної основи, викликає занепокоєння", - заявляє головний економіст ОЕСР Кетрін Манн.

За словами Манн, все ще існує "повільне, мляве зростання продуктивності і постійна нерівність".

Багато побоювань пов'язані з політикою адміністрації президента США Дональда Трампа через його погрози запровадити мита на імпорт товарів з країн, які, на його думку, отримали несправедливі торгові переваги над США.

"Ми вважаємо, що динамічна відповідь на підвищення протекціонізму може бути дуже швидка. Це матиме значний негативний ефект для росту. При такому сценарії бізнес підвищить ціни і зменшить торгову активність", - заявила Манн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вступила в силу перша велика угода про лібералізацію глобальної торгівлі в рамках СОТ.