ua en ru

Однопартійці Мей готують її відсторонення від влади, - ВВС

Однопартійці Мей готують її відсторонення від влади, - ВВС Фото: Тереза Мей (gov.uk)

Члени Європейської дослідницької групи провели зустріч, на якій обговорили, як і коли вони могли б змусити Мей відмовитися від займаної нею посади

Близько 50 членів Європейської дослідницької групи, яка входить до складу правлячої Консервативної партії, провели зустріч, на якій обговорили, як і коли вони могли б змусити прем'єр-міністра Терезу Мей відмовитися від займаної нею посади. Про це повідомляє телеканал ВВС з посиланням на джерело.

Повідомляється, що депутати зустрілися ввечері напередодні, 11 вересня. Вони виступають проти плану Терези Мей залишитися в зоні вільної торгівлі з Євросоюзом після виходу Великобританії з складу економічного об'єднання.

За інформацією видання, законодавці вже готували заяву про недовіру в травні. Згідно з правилами консерваторів, вибори лідера партії проводяться тоді, коли 15% всіх членів парламентської фракції підтримають вотум недовіри.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що вона не піде на поступки критикам у Британії в питанні Brexit. Мей зазначила, що буде дотримуватися свого плану щодо майбутніх відносин Великобританії з Європейським Союзом після Brexit.

Наголошується, що згідно з планом британського уряду, Британія запропонує ЄС створити зону вільної торгівлі для промисловості та сільськогосподарської продукції. Однак критики Мей в Консервативній партії, які є прихильниками повного розриву з ЄС, звинувачують її в тому, що такі умови Brexit залишать залежність частини економіки Британії навіть після виходу з ЄС.