ua en ru

Один зі свідків у справі Чийгоза дав фальшиві свідчення, - Умеров

Один зі свідків у справі Чийгоза дав фальшиві свідчення, - Умеров Фото: Ахтем Чийгоз

Свідок вказав на його провину нібито в організації масових заворушень в Криму

Один зі свідків у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза дав фальшиві свідчення в суді. Про це заявив заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, передає "112 Украина".

Повідомляється, що свідок вказав на його провину нібито в організації масових заворушень в Криму.

Заступник голови Меджлісу заявив, що засідання окупаційного суду у Криму 9 серпня показало, що свідків у його справі нічого сказати в підтримку звинувачення Чийгоза, а свідчення одного зі свідків, який вказав на його провину, є фальшивими.

"Всі доводи, які будувала обвинувачення, розсипалися по ходу подання доказів. Було понад 200 свідків, і лише один з них вказав безпосередньо на провину Ахтема Чийгоза, як ніби він організовував масові заворушення. Але це людина, якого ми добре знаємо. Він противник Меджлісу з числа кримських татар. Його не було на цьому заході, він дав фальшиві свідчення, оббрехавши Чийгоза", - заявив він.

За словами Умерова, справа Чийгоза сфабрикована і на наступному засіданні суду захист надасть свої докази на користь невинуватості підсудного.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратурі Автономної республіки Крим заявили, що двох свідків у "справі Ахтема Чийгоза" будуть судити за державну зраду.