ua en ru

Жоден зі свідків у справі бурових установок не вказав на причетність Бойка, - ГПУ

Жоден зі свідків у справі бурових установок не вказав на причетність Бойка, - ГПУ Фото: Юрій Бойко

У справі про закупівлю бурових установок за завищеною вартістю жоден зі свідків не вказав на причетність співголови фракції "Опозиційного блоку" і колишнього глави Міненерго України Юрія Бойка.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган з посиланням на доповідну записку керівника Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка.

"Слідством на даний момент не встановлено фактів підписання від імені Бойка документів щодо проведення закупівель СПБУ, а допитані в ході досудового слідства свідки про безпосередньому його причетності до злочинної схеми закупівель платформ за завищеними цінами не повідомляли, у зв'язку з чим прямих документів щодо такої участі немає і проект повідомлення про підозру не складався", - йдеться в документі.

Відзначимо, сьогодні на брифінгу нардеп від БПП Сергій Лещенко звинуватив генпрокурора Юрія Луценка у відсутності розслідування щодо Бойка.

"Мова йде про те, що протягом року перебування на посаді Луценко не тільки нічого не зробив, щоб притягти до відповідальності Бойка, а й поховав все те, що було зроблено в Генпрокуратурі", - заявив Лещенко.

За його словами, подання про зняття депутатської недоторканності було підготовлено у ГПУ ще в 2015 році, коли Бойка звинувачували в причетності до "схемами Курченка".

"Ці два епізоди, і по зрідженому газу Курченка, і по вишках Бойка свідчать про те, що існує неофіційна домовленість вивести Бойко з-під удару і дозволити йому і далі будувати політичну кар'єру в якості найодіознішого представника режиму Януковича", - зазначив Лещенко.