ua en ru

Один з "дніпропетровських терористів" заявляє про тиск на нього під час слідства

Один з підсудних у справі про вибухи в Дніпропетровську і інших містах України Дмитро Рева заявляє про тиск під час слідства. Про це радіо "Свобода" повідомляла його дружина Лариса Рева. Вона зазначив, що чоловік написав відкритий лист у ЗМІ, де виклав свою версію того, чому став обвинуваченим. По тексту оприлюдненого листа Реви, при ознайомленні з матеріалами справи він бачив список з 13 осіб, які, на думку слідства СБУ, входили в основне коло спілкування головного з підозрюваних, політолога Віктора Сукачова. У цьому документі, складеному за кілька днів до арешту Реви, повідомлялося, де він був під час вибухів, говорить Рева.

"Це вказує на те, що задовго до дій на моє затримання співробітники СБУ навідалися на моє місце роботи і зібрали довідки. Напевно, коли оперативна група проводила моє затримання, слідство знало про факт моєї спільної діяльності з Сукачевим у складі групи з декількох політтехнологів в рамках PR-кампанії опозиційного депутата Михайла Соколова ", - пише Рева у своєму листі. На думку Реви, в контексті протистояння влада-опозиція 2012 р. "спокуса підняти дніпропетровські вибухи як проект опозиції на дискредитацію української влади була великою". "У вечір затримання, будучи доставленим у відому у вузьких колах будівлю на вулиці Красній, мені протягом декількох годин, з положення" полушпагат "з піднятими руками, доводилося відповідати на запитання:" Що пообіцяв мені пан Соколов в нагороду за здійснення операції "Пекельне пекло "?", - розповів Рева в листі.

Він також повідомив, що під час слідчих дій йому погрожували "продемонструвати, наскільки крихко людське тіло", а в якості бонусу за визнання обіцяли "кава і сигарету".

Напередодні прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук зазначила, що звинувачення в тероризмі підсудним пред'явлені обгрунтовано і сторона звинувачення може попросити для деяких з них вищої міри покарання - довічного ув'язнення.

Раніше співробітники правоохоронних органів вже заявляли, що до обвинувачених не застосовувалося фізичного та морального тиску.

Читайте також: Захист обвинувачуваного в здійсненні терактів в Дніпропетровську Дмитра Реви намір звернутися до ЄСПЛ