ua en ru

В Одеській ОВА назвали ключову мету атаки Росії на область

В Одеській ОВА назвали ключову мету атаки Росії на область Фото: в Одеській ОВА назвали ключову мету атаки Росії на область (unsplash.com)

Для російських окупантів ключовим завданням є блокування морських портів, у тому ж числі Одеського порту. Таким чином Росія умисно провокує розвиток всесвітньо продовольчої кризи у світі.

Як відзначив спікер Одеської ОВА Сергій Братчук, голова Євроради Шарль Мішель та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі порушували питання щодо розблокування Одеського порту з подальшим експортом зерна до країн Північної Африки, Близького Сходу.

"Блокада морських портів, зокрема Одеського порту – це ключове завдання. Сьогодні Росія створює умови для всесвітньої продовольчої кризи. Глава Євроради Шарль Мішель під час зустрічі з нашим прем'єр-міністром в Одесі говорили саме про це – як розблокувати Одеський порт, щоби наше зерно прямувало на експорт в країни Північної Африки, Близького Сходу", - заявив Братчук.

Чому Одеський порт такий важливий:

  • порт відіграє важливу роль у світовій торгівлі;
  • близько 10 суден з мільйонами тонн аграрної продукції сьогодні заблоковані окупантами. Вони ж, своєю чергою, повинні були вирушити до країн Африки, Азії та Європи;
  • як відзначив Шмигаль, блокування портів України вже призвело до стрімкого зростання цін на пшеницю, кукурудзу та олію на світових ринках.