ua en ru

У Одеській області задокументували факт збуту великої кількості вибухівки

У Одеській області задокументували факт збуту великої кількості вибухівки Фото: виявлені боєприпаси (od.npu.gov.ua)

Зловмисника затримали під час збуту гранати Ф-1 та чотирьох кілограмів тротилу

У Одеській області поліцейські задокументували факт збуту великої кількості вибухівки. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції в Одеській області.

46-річного жителя с. Олександрівка Лиманського району затримали під час збуту чотирьох кілограмів вибухівки у вигляді 20 тротилових шашок по 200 грамів кожна, гранати Ф-1 та запалу до неї.

"Під час невідкладного обшуку, проведеного у оселі зловмисника, поліцейські виявили 100 грамів канабісу та один патрон калібру 7,62 мм. Також в ході обшуку у зловмисника був виявлений формений одяг державтоінспектора", - повідомляють у Нацполіції.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Зловмиснику оголосили про підозру та в порядку ст. 208 КПК України затримали.

У Одеській області задокументували факт збуту великої кількості вибухівки
У Одеській області задокументували факт збуту великої кількості вибухівки

Фото: виявлені боєприпаси (od.npu.gov.ua)

Наразі правоохоронці встановлюють канал надходження небезпечної речовини і гранати та з якою метою зловмисники планували її використати.

Нагадаємо, у кінці червня у Харківській області викрили та затримали чоловіка за збут зброї. У його оселі вилучили малокаліберний автомат "М 4 Carabin 22 lr", глушник до нього, пістолет "Karl Walther" калібру 22 мм та 7 упаковок патронів калібру 22 мм.