ua en ru

В Одеській області правоохоронці виявили арсенал саморобної зброї

В Одеській області правоохоронці виявили арсенал саморобної зброї Фото: виявлена саморобна зброя

Зокрема в жителя області вилучено 11 різних саморобних пістолетів

В Арцизькому районі Одеської області правоохоронці вилучили в одного з жителів цілий арсенал саморобної зброї та набоїв до неї. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

"У перший день Нового року поліцейські Арцизу в ході огляду домоволодіння 66-річного мешканця одного з сіл Арцизького району виявили та вилучили 11 саморобних пристроїв для стрільби, 10 дев’ятиміліметрових патронів до них, саморобний ніж те дерев’яну біту", - йдеться в повідомленні.

Вилучене направлено до НДЕКЦ для проведення низки відповідних експертиз. Власник від будь-яких пояснень щодо вилученої в нього зброї відмовився.

Наразі вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК та обрання відносно власника незаконного арсеналу запобіжного заходу.

Крім того, вилучена зброя перевіряється на причетність до серії розбійних нападів, вчинених із застосуванням вогнепальної зброї. Перевірка триває.

Нагадаємо, днями біля українсько-молдовського кордону прикордонники затримали українця з 27 ножами та стартовим пістолетом.