ua en ru

У Одеській обл. на отриманні хабаря затримали главу відділу Держпраці

У Одеській обл. на отриманні хабаря затримали главу відділу Держпраці Фото: слідчі ДБР затримали на хабарі посадовця (https://dbr.gov.ua)

Посадовець вимагав 5 тис. доларів в місцевого підприємця

У Одеській області правоохоронці затримали виконуючого обов'язки начальника відділу Держпраці на отриманні хабаря в розмірі 5 тис. доларів від місцевого підприємця. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Державного бюро розслідувань.

Як повідомляється, посадовець вимагав 5 тис. доларів у місцевого підприємця за не притягнення його до відповідальності за порушення трудового законодавства у діяльності закладів громадського харчування у Одесі.

Зазначається, що правоохоронці затримали посадовця під час отримання хабаря. Наразі слідчими вирішується питання про оголошення посадовцю підозри за ч. 3 ст. 368 КК України.

"У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років", - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше в Одесі співробітники Служби безпеки України викрили на систематичному отриманні хабарів заступника керівника одного з районних військових комісаріатів Одеської області.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що у Чернівецькій області затримали прикордонників за вимагання хабарів. Було встановлено, що до протиправної діяльності причетні державний інспектор митного посту "Кельменці", прикордонники прикордонної служби "Мамалига" Чернівецької області, а також прикордонники та працівники митниці іншої країни.