ua en ru

Одеський суд дозволив проведення масових заходів на Куликовому полі 1-10 травня

Одеський суд дозволив проведення масових заходів на Куликовому полі 1-10 травня Фото: суд дозволив проводити масові акції на Куликовому полі

Влада Одеської міськради просили суд обмежити масові заходи на травневі свята

Одеський окружний адміністративний суд не задовольнив позов виконавчого комітету Одеського міськради про заборону проведення масових акцій на Куликовому полі з 1 по 10 травня. Про це повідомляє прес-служба суду.

Суд не знайшов підстав для обмеження права громадських організацій на проведення масових акцій, але заборонив їм використовувати піротехнічні вироби, що можуть створити небезпеку травмування людей осколками, горючими елементами.


Виконком Одеської міськради просив обмежити масові заходи в період з 1 по 10 травня. На думку місцевої влади, проведення цих заходів може зашкодити безпеки громадян, адже приверне увагу чималої кількості радикально налаштованих осіб, які мають протилежні громадянські позиції. Наслідком цього можуть стати масові заворушення, шкоду здоров'ю та життю людей.

Нагадаємо, голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі закликав президента України Петра Порошенко ввести в Одесу підрозділи Національної гвардії.