ua en ru

Одеський суд поскаржився ГПУ на неналежну організацію обвинувачення у справі 2 травня

Одеський суд поскаржився ГПУ на неналежну організацію обвинувачення у справі 2 травня Фото: Одеський суд поскаржився ГПУ на неналежну організацію обвинувачення у справі 2 травня

Під час засідання 3 березня свідок вдруге відмовився від надання показань

Одеський суд оголосив ухвалу, згідно якої вирішив довести до відома генерального прокурора України про факти неналежного виконання прокурорами своїх службових обов'язків по підтриманню державного обвинувачення по справі про масові заворушення в Одесі 2 травня 2014 року. Про йдеться на сайті судової влади України.

"Після виходу з нарадчої кімнати суд оголосив ухвалу, згідно якої вирішив довести до відома генерального прокурора України про факти неналежного виконання прокурорами своїх службових обов'язків по підтриманню державного обвинувачення по зазначеному кримінальному провадженню, прийняти відповідні заходи та вирішити питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності службової особи прокуратури, яка є відповідальною за належну організацію підтримання державного обвинувачення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в судовому засіданні, яке відбулось 3 березня, свідок вдруге відмовився від надання показань.

Після чого, суд продовжив дослідження доказів відносно обвинуваченого Мефьодова. При їх дослідженні було встановлено, що суду надані їх копії, а не оригінали. У зв'язку з цим, суд надав стороні обвинувачення час до 10:00 4 березня для залучення оригіналів письмових та речових доказів, висновків експертів для подальшого їх дослідження.

Повідомляється, що це вже втретє судові засідання відкладалися в зв'язку з ненаданням стороною обвинувачення доказів причетності обвинуваченого Мефьодова до інкримінованого злочину.

4 березня 2016 року на початку засідання прокурором було заявлено клопотання про відкладення судового розгляду для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, так як він раніше не брав участі у цьому провадженні.

Нагадаємо, ГПУ направила до суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області у зв'язку з подіями в Одесі 2 травня 2014 року.