ua en ru

ГПУ передала в суд справу проти екс-глави управління МВС по подіям 2 травня в Одесі

ГПУ передала в суд справу проти екс-глави управління МВС по подіям 2 травня в Одесі Фото: ГПУ направила у Приморський районний суд Одеси кримінальне провадження проти екс-глави управління МВС по подіям 2 травня

Найбільша санкція серед інкримінованих статей передбачає до 10 років позбавлення волі

Управлінням спеціальних розслідувань скеровано до суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ (МВД) України в Одеській області у зв'язку з подіями в Одесі 2 травня 2014 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України сьогодні, 26 лютого, скеровано до Приморського районного суду м. Одеси кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього начальника Головного управління МВС України в Одеській області у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України", - йдеться у повідомленні.

Обвинуваченому інкримінується зловживання службовим становищем, яке полягало в умисній, всупереч інтересам служби, бездіяльності з метою одержання для себе неправомірної вигоди немайнового характеру та призвело до настання тяжких наслідків у вигляді загибелі під час масових заворушень 02.05.2014 у м. Одесі 48 осіб, спричинення тілесних ушкоджень 200 особам та завдання матеріальних збитків понад 200 тис грн, а також завідоме залишення без допомоги осіб, які перебували в небезпечному для життя стані і позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження, за наявних можливостей організувати їм допомогу, а також наступне службове підроблення документів щодо введення оперативного плану "Хвиля".

"Найбільша санкція серед інкримінованих статей передбачає до 10 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

2 травня 2014 р. в Одесі сталися сутички між учасниками маршу "За єдність" та організованою групою осіб, які намагалися перешкодити проведенню цього маршу. В результаті зіткнень почалися масові заворушення, які отримали суттєве поширення на Куликовому полі біля Будинку профспілок. В районі Грецької площі отримали вогнепальні поранення 18 осіб, з яких 6 померло.

Під час пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося,що Генеральна прокуратура України (ГПУ) завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього керівника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України (ГУ МВС) в Одеській області у зв'язку з подіями в Одесі 2 травня 2014 року.