ua en ru

Одеський суд обмежив проведення масових заходів на Думській площі 2-10 травня

Одеський суд обмежив проведення масових заходів на Думській площі 2-10 травня Фото: обмеження стосуються заходів на Думській площі

Суд частково задовольнив позов виконкому Одеської міськради

Одеський окружний адміністративний суд обмежив проведення масових акцій на Думській площі з 2 по 10 травня за позовом виконавчого комітету Одеської міськради. Про це повідомляє прес-служба суду.

"Виконком вимагав заборонити в дні, з 02 по 10 травня проведення на площі Думська в місті Одесі збори, демонстрації та інші мирні зібрання відповідальною особою Федорко Р. В., громадською організацією "Одеська міська ветеранська організація "Військовий меморіал" та відповідальною особою за проведення масового заходу Стояновим П. М.», - йдеться в повідомленні.

Свій позов виконком аргументував тим, що в засобах масової інформації та в соціальних мережах виявлено поширення прямих закликів до насильства, порушення громадського порядку, нищення громадського майна. При цьому з одного з організаторів акції випливає, що дана акція безпосередньо пов'язана з подіями дворічної давнини. У цьому повідомленні також містяться заклики здійснити своєрідне повторення подій, проте вже на Думській площі в Одесі. Крім того, один з організаторів повідомив про наміри використання спецзасобів на акціях протесту.


При розгляді справи судом враховано, що 2 травня 2016 правоохоронні органи будуть задіяні в Одесі на Куликовому полі, бо там будуть проводитися мирні акції. Таким чином, це може значно ускладнити одночасне забезпечення правопорядку в різних місцях міста Одеси.

З урахуванням всіх фактів суд частково задовольнив позов виконкому Одеської міськради.

"Адміністративний позов виконавчого комітету Одеської міськради слід задовольнити частково: обмежити право на мирне зібрання шляхом заборони Громадської організації "Одеська міська ветеранська організація "Військовий меморіал", відповідальній особі за проведення масового заходу Стоянову П. З. і відповідальній особі за проведення масового заходу Федорко Р. В. проведення масових заходів, а також використання спецзасобів 2 травня 2016 за адресою: м. Одеса, площа Думська, 1", - зазначається в ухвалі суду.

Нагадаємо, раніше Одеський окружний адміністративний суд не задовольнив позов виконавчого комітету Одеської міськради про заборону проведення масових акцій на Куликовому полі з 1 по 10 травня.