ua en ru

Одеський бізнесмен Кауфман поповнить бізнес-активи "Платинум Банком"

Український бізнесмен Борис Кауфман звернувся до нацбанку за дозволом придбати контрольний пакет акцій ПАТ "Платинум Банк" в розмірі 75%+1 акція. Про це повідомила прес-служба фінустанови, інформацію підтвердив і сам інвестор.

Крім наміру придбати контрольний пакет Платинум Банку, у нинішнього власника в особі PT Platinum Public Limited, Кауфман заявив про свою участь в допемісії акцій на суму 120 млн грн.


Спільна діяльність одеського бізнесмена з Платинум Банком, за даними ЗМІ, ведеться з початку 2000 років. Як заявив сам інвестор, коментуючи майбутню угоду, він має давній і плідний досвід співпраці з банком у різних напрямках, високо оцінює рівень менеджменту, культуру, поважає корпоративні цінності та філософію.

У листопаді 2013 року ряд ЗМІ повідомили про те, що група фінансових інвесторів, яких пов'язують з Борисом Кауфманом, купила 100% акцій Платинум банку. Однак ці дані не підтвердилися. Виявилося, що Кауфман не має до цього моменту частки власності у фінустанові.

У разі вдалої операції з придбання контрольного пакету і вливання інвестицій у розмірі 120 млн грн у статутний фонд, Платинум банк, що спеціалізується на споживчому кредитуванні, отримає досить потужні додаткові оборотні кошти, що дозволяють зміцнити і розширити свою присутність на ринку продажу.

"Я готовий сконцентрувати контрольний пакет акцій і взяти участь у додатковій емісії банку в розмірі 120 млн грн", - заявив інвестор.

На даний момент, згідно з реєстром НБУ, Платинум Банк належить до I групи фінансових установ, маючи на території України 67 відділень і 1006 пунктів кредитування.

Борис Кауфман є власником медіагрупи "Фокус" (журнали "Фокус", "Фокус". Красива країна", сайт focus.ua). В червні 2013 року, належить Кауфману інвестиційна компанія Vertex United купила ці активи у медіа-холдингу UMH group (мажоритарний власник — Борис Ложкін) і мільярдера Геннадія Боголюбова.

Крім того, Кауфман веде готельний бізнес. Через компанію Vertex Hotel Group він керує одеськими готелями The Luxury Collection (колишній "Брістоль"), "Лондонська" і столичним "Президент готелем". У власності Бориса Кауфмана знаходиться найбільша логістична компанія країни TEDIS UKRAINE.

За даними журналу "Фокус" у 2013 році стан Бориса Кауфмана становило 62,2 млн дол.