ua en ru

В Одесі затримали "мінера", який погрожував підірвати залізнийчний вокзал

В Одесі затримали "мінера", який погрожував підірвати залізнийчний вокзал Ілюстративне фото (із відкритих джерел)

Інформація про мінування вокзалу не підтвердилась

У понеділок, 27 серпня, в Одесі поліцейські затримали "мінера", який, 24 серпня надіслав повідомлення з погрозами підірвати залізничний вокзал міста. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Одесі.

У поліції зазначають, що інформація про мінування вокзалу не підтвердилась.

"На місці події працювали спеціалісти Вибухотехнічного управляння та підрозділи ДСНС. Під час обстеження приміщень залізничного вокзалу та прилеглої до нього території вибухових пристроїв виявлено не було", - йдеться у повідомленні.

Також у прес-службі відзначають, що було встановлено місцезнаходження провопорушника, якого згодом затримали. Ним виявився 24-річний одесит. Як пояснив чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він вирішив перевірити швидкість реагування нарядів поліції та повідомив про замінування.

"Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі поліцейські затримали "мінера", який 25 серпня повідомив про "мінування" одного з житлових будинків по вулиці Катерининській.

Також 7 серпня співробітники Служби безпеки України затримали трьох осіб у різних регіонах України, які здійснили завідомо неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру.