ua en ru

В Одесі затримали "мінера"

В Одесі затримали "мінера" Ілюстративне фото (із відкритих джерел)

25 серпня він повідомив про "мінування" одного з житлових будинків

В Одесі поліцейські затримали "мінера", який 25 серпня повідомив про "мінування" одного з житлових будинків по вулиці Катерининській. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Одесі.

У поліції зазначають, що після повідомлення про мінування, на місце події було скеровано поліцію та спеціалістів вибухотехнічного управління.

"В результаті перевірки вказаного повідомлення пристроїв та інших вибухонебезпечних речовин, які загрожують безпеці громадян, виявлено не було", - йдеться у повідомленні.

Натоміть поліцейські встановили місцезнаходження та затримали зловмисника, який повідомив про "мінування". Ним виявився 34-річний одесит. Як чоловік пояснив правоохоронцям, він заради розваги поставив ємкість зі сміттям біля будинку та повідомив до поліції, що всередині вибухівка.

"Дії правопорушника кваліфіковано за ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. На теперішній час чоловіка затримано в порядку ст.208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 7 серпня співробітники Служби безпеки України затримали трьох осіб у різних регіонах України, які здійснили завідомо неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру.