ua en ru

В Одесі військового засудили до 5 років в'язниці за дезертирство із зони АТО

В Одесі військового засудили до 5 років в'язниці за дезертирство із зони АТО Фото: прокуратура

Також військовослужбовця визнали винним у незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами

В Одесі військового засудили до 5 років в'язниці за дезертирство із зони проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі і зберігання арсеналу зброї та боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

"Прокуратура Одеської області підтримувала державне обвинувачення у кримінальному провадженні, за результатами розгляду якого колишнього військовослужбовця засудили до 5 років і 6 місяців позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що військовослужбовець без поважних причин не з'явився на службу з відпустки в розташування військової частини, яка знаходилася в зоні АТО на території Донецької області.

Крім того, в грудні 2014 року він незаконно придбав арсенал вогнепальної зброї та боєприпасів (2 пістолети, карабін конструкції Симонова, більше 6 тис. патронів різних калібрів, в тому числі 440 - бронебійно-запальних, 16 реактивних протитанкових гранат, корпуси і запали). Все це він зберігав у себе вдома і в нежитлових приміщеннях в Одесі.

Як повідомляється, чоловік визнаний винним у незаконному поводженні зі зброєю і бойовими припасами, а також у самовільному залишенні військової частини (ч. 1 ст. 263 КК, ст. 407 КК України).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військова прокуратура направила в суд обвинувальні акти щодо двох дезертирів з Криму.