ua en ru

В Одесі відбулися акція проти чинної влади

Сьогодні на Куликовому полі в Одесі відбулася акція пам'яті "Одеса пам'ятає", а також акція протесту проти чинної влади. На площі зібралося близько 500 чоловік.

Учасники акції розгорнули банери: "Саакашвілі забирайся!", "Порошенко у відставку" та інші. Люди висловили невдоволення поточною соціально-економічною ситуацією в місті.

Також одесити в руках тримали фотографії загиблих в результаті трагедії 2 травня, які символізували імпровізовану фотовиставку, так як влада заборонила встановлювати стенди.

На мітингу присутні обговорили тему розслідування трагедії 2 травня, а також поговорили про соціально-економічну ситуацію в країні.

"Рівень життя в нашому місті дуже сильно впав. Тарифи ростуть і не дозволяють нам жити нормально. Ми не відчуваємо впевненості в завтрашньому дні", - заявила пенсіонерка з Одеси Аделіна Колесніченко.

Учасники акції також закликали випустити на свободу політв'язнів журналістів Артема Бузилу і Олену Глищинську.

"Люди сидять у в'язниці за свою думку. Це неприпустимо в сьогоднішній час. Якщо ми прагнемо в Європу, то треба терміново міняти підходи", - заявив активіст Іван Єременко.

У свою чергу один з активістів "Куликового Поля" Сергій Волков в ході акції заявив, що протестуючі не згодні з тим, що одеситам призначають губернатора.

"Такий унікальний регіон міг би самостійно визначати, хто саме повинен очолювати ОДА. Думаю, що нам в цьому сенсі потрібна пряма демократія. Тільки вибори можуть визначити найдостойнішого", - зазначив він.

Учасники акції підтримали курс на виборність губернатора і подальшу демократизацію суспільного життя.

На протязі усього дня одесити приносять квіти до Будинку профспілок на Куликовому полі.

В Одесі відбулися акція проти чинної владиВ Одесі відбулися акція проти чинної влади