ua en ru

В Одесі припинили продаж вивезених з Донбасу зброї і боєприпасів

В Одесі припинили продаж вивезених з Донбасу зброї і боєприпасів Фото: співробітники СБУ (kmu.gov.ua)

Одесит продавав реставровану і перероблену зброю представникам кримінальних кіл

Служба безпеки України припинила незаконний збут зброї і боєприпасів, вивезених з Донбасу. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що житель Одеси скуповував незаконно вивезену з району проведення АТО зброю, займався її реставрацією і переробляв травматичну і сигнальну на бойову. Клієнтів він знаходив на тематичних форумах в інтернеті, а серед замовників були, зокрема, представники кримінальних кіл регіону.

"Оперативники спецслужби задокументували кілька фактів незаконної реалізації зброї. Співробітники СБ України затримали зловмисника згідно ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

В ході обшуків за місцем проживання затриманого вилучили сім пістолетів і револьверів, три гранати Ф-1, тротилову і димову шашки, сім вибух-пакетів, сигнальну міну, сім одиниць холодної зброї та близько тисячі набоїв різного калібру. Відкрито кримінальну справу.

В Одесі припинили продаж вивезених з Донбасу зброї і боєприпасівВ Одесі припинили продаж вивезених з Донбасу зброї і боєприпасів

Фото: вилучену зброю

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сумах чоловіка за спробу теракту на військовому об'єкті засудили до 4 років.