ua en ru

В Одесі правоохоронці будуть посилено працювати через заходи у травні

В Одесі правоохоронці будуть посилено працювати через заходи у травні Фото: нарада МВС (mvs.gov.ua)

2 тис. правоохоронців забезпечать громадський порядок

В Одесі на період травневих вихідних для забезпечення громадської безпеки будуть працювати понад 2 тис. правоохоронців, серед яких 500 військовослужбовців Національної гвардії. Про це перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий сказав сьогодні під час координаційної наради в Одесі, передає прес-служба МВС.

"Перед підрозділами системи МВС Одеської області стоїть важливе завдання - обов'язково провести попереджувальну роботу і ряд превентивних заходів перед річницею трагічних подій 2 травня. Плануються зустрічі з лідерами громадських організацій. Наша мета - запобігти провокації і спробою розхитати ситуацію", - сказав Яровой.

За його словами, події на сході держави призвели до збільшення незаконного обігу зброї.

"В Одесі будуть діяти фільтраційні заходи, подобається це комусь чи ні. Це все, щоб не допустити провокацій серед населення і забезпечити публічну безпеку. Через події на сході України збільшився оборот зброї, і ми не можемо допустити будь-яких випадків їх використання. Всі пам'ятають події перед Верховною радою, коли від вибуху гранати загинули четверо військовослужбовців Нацгвардії. Більше таке не може повторитися", - зазначив Яровой.

Крім того, він нагадав, що на період травневих вихідних на вулицях міста працюватимуть понад 2 тис. правоохоронців, серед яких 500 військовослужбовців Національної гвардії. На посилений режим роботи переходять фахівці ДСНС. Також посилена охорона державного кордону та пунктів пропуску в Одеській області.

Нагадаємо, в Одесі в ході проведення заходів з нагоди відзначення річниці визволення міста від фашистських загарбників 10 квітня 2018 року - правоохоронці Одеської області несли службу в посиленому режимі.