ua en ru

В Одесі замість Леніна встановили пам'ятник Дарту Вейдеру

В Одесі замість Леніна встановили пам'ятник Дарту Вейдеру Фото: пам'ятник Дарту Вейдеру в Одесі

Одеський скульптор врятував Леніна від декомунізації

В Одесі на території заводу "Пресмаш" (Стовпова вулиця, 28) монумент Володимиру Леніну переробили на пам'ятник Дарту Вейдеру, передає "Думська".

Пам'ятник персонажа "Зоряних воєн" створив відомий одеський художник Олександр Мілов, автор гігантського робота в Південному і композиції "Любов", яка в цьому році зробила фурор на американському фестивалі Burning Man.

У Дарта Вейдера скульптор перетворив заводський пам'ятник Володимиру Леніну, який підлягав демонтажу згідно з законом про "декомунізації".

В Одесі замість Леніна встановили пам'ятник Дарту Вейдеру

Фото: пам'ятник Дарту Вейдеру

Зазначимо, монумент було змінено на прохання трудових колективів підприємств, розташованих на "Прессмаше", а також мешканців прилеглих будинків і робочих гуртожитків.

В Одесі замість Леніна встановили пам'ятник Дарту Вейдеру

Фото: пам'ятник Леніну, який трансформували, у Дарта Вейдера

"Все тече, все змінюється, на місце старих героїв приходять нові, і так весь світ крутиться", - прокоментував встановлення пам'ятника завідувач складу готової продукції Семен Горбунов.

Скульптура Леніна була зроблена з гіпсу, скульптору довелося зміцнити статую, покривши її особливим складом, формула якої тримається в секреті. Деталі оновленого пам'ятника виготовлені з титанового сплаву і приклеєні спеціальним клеєм, який використовується при роботах у відкритому космосі. Скульптор сподівається, що пам'ятник буде включений в туристичні маршрути.

Офіційне відкриття пам'ятника Дарту Вейдеру в Одесі відбудеться завтра в 11:00.

Нагадаємо, минулого тижня петиція про призначення Дарта Вейдера прем'єром набрала більше 25 тис. голосів.