ua en ru

В Одесі госпіталізували 5 прикордонників зі скаргами на здоров'я через викиди у Криму

В Одесі госпіталізували 5 прикордонників зі скаргами на здоров'я через викиди у Криму Фото: КПВВ "Чаплинка" (УНІАН)

Сьогодні на погане самопочуття поскаржився 41 прикордонник

П'ять співробітників Державної прикордонної служби України (ДПСУ) були госпіталізовані у зв'язку з поганим самопочуттям через хімічні викиди в Криму. Про це повідомив представник ДПСУ Олег Слободян, передає "Громадське".

За його словами, в цілому 7 вересня на погане самопочуття поскаржився 41 прикордонник.

"Що стосується прикордонників, то насправді 41 прикордонник звернулись зі скаргами на погане самопочуття до медиків, це запаморочення, нудота, першіння в горлі, у декого - висипи на шкірі. Із них п'ятеро потребують більш детального обстеження, тому вони направленні до нашого Одеського шпиталю і там більш кваліфіковано і глибоко будуть вивчені причини, які спровокували ці симптоми", - пояснив Слободян.

Нагадаємо, сьогодні вдень повідомлялося, що на півдні Херсонської області черех викиди в окупованому Криму отруїлися 37 прикордонників.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що на півдні Херсонської області оголосили евакуацію у зв'язку з забрудненням у Криму. Для запобігання негативних наслідків, пов'язаних із забрудненням повітря, там припиняють роботу шкіл та дитсадків, а дітей евакуюють в оздоровчі табори.

Крім того, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб просить утриматися від поїздок в Крим у зв'язку з забрудненням повітря на півночі півострова.