ua en ru

Черговий раунд тристоронніх експертних консультацій щодо газу відбудеться завтра

Черговий раунд тристоронніх експертних консультацій щодо газу відбудеться завтра Фото: Юрій Вітренко (УНІАН)

За словами Вітренка, переговори більше нагадують "лекцію в університеті"

Тристоронні консультації Єврокомісія - РФ - Україна щодо газу на експертному рівні більше нагадують "лекцію в університеті". Про це сьогодні під час прес-конференції заявив головний виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, черговий раунд відбудеться завтра, 26 вересня.

"Переговори на експертному рівні будуть завтра і оскільки вони на експертному рівні, то "Нафтогаз" буде представлений мною і фахівцями нашого енергопідрозділу", - повідомив Вітренко.

Він також розповів про перебіг консультацій та додав, що вони більше нагадують "лекцію в університеті".

"Експертні консультації - це, просто, чесно кажучи, поговорити, і тому, можливо, ми надамо більше інформації про європейські норми російській стороні, можливо, вони стануть розумнішими... У нас цей процес викликає подив, якщо не відчуття того, що вони, просто, тягнуть час, бо поки ніяких переговорів немає. Ми це сприймаємо як трюк "Газпрому": а Васька слушает да ест, і продовжують будувати "Північний потік-2", розказуючи, що вони з Україною ведуть якісь переговори", - сказав він.

"Ніяких переговорів немає, а ці консультації нагадують лекцію в університеті, де ми сидимо з європейцями і розповідаємо росіянам, як працює європейський ринок", - додав Вітренко.

Нагадаємо, 13 вересня голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив, що "Газпром" не з’явився на тристоронні переговори на експертному рівні щодо транзиту газу територією України.