ua en ru

Коболєв розповів деталі тристоронньої експертної зустрічі у Брюсселі щодо транзиту газу

Коболєв розповів деталі тристоронньої експертної зустрічі у Брюсселі щодо транзиту газу Фото: Андрій Коболєв (УНІАН)

На зустрічі, зокрема, був представлений звіт

"Газпром" не з’явився на тристоронні переговори на експертному рівні щодо транзиту газу територією України. Про це сьогодні під час круглого столу, присвяченому енергетичній безпеці України, повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора відбулись консультації між представниками Російської Федерації, Європейської комісії... На жаль, з якоїсь причини "Газпром" не приїхав на ці консультації, він вважає, що йому це не зовсім цікаво, але всі інші були присутні», - сказав він.

За його словами, на зустрічі, зокрема, був представлений звіт.

"З цього звіту червоною лінією добре видно, як росіяни і в тому числі представники Європейської комісії активно використовують проти української позиції інструмент чи аргумент того, що ми досі не закінчили свою домашню роботу", - зазначив Коболєв.

Зокрема, за його словами, Україні закидають досі не проведений анбандлінг.

Коболєв зазначив, що до представників Єврокомісії була донесена позиція України, що до завершення контракту з "Газпромом" анбандлінг провести неможливо.

Як повідомлялося раніше, тристоронні переговори на експертному рівні за участі НАК "Нафтогаз України" мали відбутися 12-13 вересня.

Зазначимо, за підсумками переговорів в Берліні в середині липня було досягнуто домовленості, що група експертів високого рівня зустрінеться в середині вересня для обговорення питання транзиту газу з РФ в ЄС через Україну після 2019 року.

Нагадаємо, 12 вересня у прес-службі НАК заявили, що позиція "Газпрому" унеможливлює анбандлінг "Нафтогазу" до січня 2020 року.