ua en ru

Черговий "гумконвой" РФ прибув на окупований Донбас

Черговий "гумконвой" РФ прибув на окупований Донбас Фото: "гуманітарний конвой"

Вже 58-й за рахунком "гуманітарний конвой" незаконно перетнув український кордон

Сьогодні, 24 листопада 2016 року, черговий так званий російський "гуманітарний конвой" прибув в окуповані райони Донецької і Луганської областей. Про це йдеться в повідомленні Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії.

Повідомляється, що колона вантажівок перетнула українсько-російський кордон в пунктах пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган". У МНС Росії стверджують, що вантаж пройшов митне оформлення у відповідності з міжнародним законодавством, а контроль здійснювався за участю представників митної та прикордонної служб України.

"Автомобілі МНС Росії заїжджали на контрольно-пропускний пункт з відкритим заднім пологом кузова. Перевірці піддалися не тільки техніка, але супровідні документи на гуманітарний вантаж", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що всього більше 40 автомобілів загальною масою понад 400 тонн продовжили рух до пунктів розвантаження Донецької і Луганської областей. У російському МНС стверджують, що основна маса вантажу - це продукти харчування, медикаменти та предмети першої необхідності.

Нагадаємо, попередній "гумконвой" Росія доставила на Донбас наприкінці жовтня.