ua en ru

Чергова справа проти Порошенка перетвориться на такий же фарс, як і попередні, - Турчинов

Чергова справа проти Порошенка перетвориться на такий же фарс, як і попередні, - Турчинов Фото: лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Чергова справа проти п’ятого президента, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка перетвориться на фарс так само, як і всі попередні.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на заяву секретаря РНБО у 2014-2019 роках, керівника Центрального штабу "ЄС" Олександра Турчинова під час брифінгу.

"Владі було достеменно відомо, що лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко збирається від’їздити на заздалегідь заплановані зустрічі з Вселенським Патріархом, а також з європейськими лідерами, які будуть відбуватися саме цими днями. Враховуючи цю ситуацію, вони почали брудне шоу, яке називалося "негайне вручення" чергової повістки Петру Порошенко на черговий допит", - зазначив Турчинов.
Екс-секретар РНБО також вважає, що влада веде системну боротьбу проти Порошенка.

"Сьогодні владні силовики, залежні підконтрольні люди розповідають про підозру в цій сфабрикованій справі. Це виглядає особливо цинічно на фоні того, що з два останніх роки в Україні повністю зруйнована енергетична безпека нашої держави, яку забезпечив президент Порошенко та уряди у 2015, 2016, 2017, 2018 роках, коли країна не купувала російське вугілля, коли країна не купувала російський газ", - нагадав Турчинов.

Турчинов також додав, що після проведення запланованих міжнародних зустрічей та короткої відпустки Порошенко повернеться в Україну.