ua en ru

Черга на закордонні паспорти скоротилась на 100 тисяч, - ДМС

Черга на закордонні паспорти скоротилась на 100 тисяч, - ДМС Фото: закордонний паспорт (dmsu.gov.ua)

Наразі черга на персоналізацію закордонних паспортів складає 572 тисячі

Протягом останнього місяця черга на персоналізацію закордонних паспортів скоротилася більш як на 100 тисяч. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної міграційної служби України (ДМС).

Зазначається, що прискорення обробки персональних даних паспортів громадян України для виїзду за кордон стало можливим після введення в експлуатацію на Поліграфкомбінаті "Україна" додаткової лінії персоналізації документів, яку було придбано у 2017 році.

"Якщо у середині березня загальна черга на персоналізацію закордонних паспортів на Поліграфкомбінаті "Україна" складала близько 700 тисяч, то на ранок 16 квітня черга складала 572 тисячі",- сказали у ДМС.

Також у міграційній службі попереджають, що динаміка подальшого зменшення черги та скорочення реальних строків видачі паспортів залежатиме від поточного попиту на закордонні паспорти.

"Враховуючи затримки у видачі закордонних паспортів через технічну неспроможність виробника персоналізувати закордонні паспорти в умовах підвищеного попиту Державна міграційна служба не радить будь-яким чином планувати подорож за кордон (включаючи купівлю квитків, бронювання проживання тощо), не маючи на руках діючого закордонного паспорта", - зазначили в ДМС.

Нагадаємо, раніше у ДМС повідомили, що в Україні з початку 2018 року року оформлено та виготовлено близько 1,4 млн закордонних паспортів. Наразі на сайті міграційної служби запроваджено нову форму звернення, якою можуть скористатися громадяни, які не отримали своєчасно закордонний паспорт.