ua en ru

Обшуки в будівлі Окружного адмінсуду Києва проводилися без порушень, - НАБУ

Обшуки в будівлі Окружного адмінсуду Києва проводилися без порушень, - НАБУ Фото: НАБУ

У суді заявили про "правове свавілля" та "тиск" з боку детективів НАБУ у ході обшуків

Обшуки в будівлі Окружного адміністративного суду Києва проводилися без порушень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національного антикорупційного бюро України.

"Обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва (далі - ОАСК) та за місцем проживання голови суду санкціоновані та проводилися в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого 9 грудня 2016 року на підставі аналізу е-декларації за фактом ймовірного незаконного збагачення голови ОАСК (ч.2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що перед початком обшуку представник НАБУ представився та пред'явив ухвалу слідчого судді, що було зафіксовано на відео.

Повідомляється, що на сайті Окружного адмінсуду Києва поширено заяву про нібито "правове свавілля" та "тиск" з боку детективів НАБУ під час проведення обшуку в приміщенні суду 26 травня 2017 року.

"Будь-які заяви про можливий зв’язок між слідчими діями НАБУ та адміністративними провадженнями ОАСК щодо діяльності бюро, зокрема зі справою щодо оскарження призначення першого заступника директора Національного бюро Гізо Углави, є безпідставними", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вранці, 26 травня, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) на підставі ухвали слідчого судді проводили обшуки за місцем проживання голови Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), а також у приміщеннях суду.

Крім того, співробітники НАБУ також допитали деяких суддів. На роботу не з'явився головний суддя Павло Вовк, і зв'язку з ним поки немає.