ua en ru

Обшуки у Запоріжжі: прокуратура оголосила підозру четвертому фігуранту

Обшуки у Запоріжжі: прокуратура оголосила підозру четвертому фігуранту Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Прокуратура також направила клопотання про відсторонення від займаної посади заступника голови облради

У справі про можливе присвоєння бюджетних коштів та фіктивні тендери у Запоріжжі прокуратура Харківської області оголосила про підозру четвертому фігуранту справи. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Зазначено, що четвертим фігурантом став 30-річний заступник Запорізького міського голови. Відповідно до інформації на сайті Запорізької міської ради про заступників міського голови, під зазначені прокуратурою ознаки підпадає Пустоваров Анатолій Іванович, 1987 року народження. Він опікується питаннями діяльності виконавчих органів ради.

"Наразі прокуратура області звернулася до Червонозаводського районного суду м. Харкова з вимогою про обрання для нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі завданих збитків", - повідомляє прокуратура.

Крім того, прокуратура направила до суду клопотання про відсторонення від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради.

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року у справі про можливе присвоєння бюджетних коштів у Запоріжжі двом фігурантам було обрано запобіжний захід. Обшуки розпочалися 21 грудня. За попередніми даними слідства, підозрювані разом з іншими особами розробили схему незаконного заволодіння бюджетними коштами. Лише у цьому році проведено понад 10 тендерів через систему "Прозорро" на ремонт та реконструкцію освітлення парку відпочинку у Мелітополі, спортмайданчиків та багатопрофільного ліцею у Запоріжжі.

Однак фактично тендери не відбувалися. Оскільки підозрювані не допускали до участі у торгах сторонніх учасників, то державне замовлення розігрувалося лише між підконтрольними фірмами, частина з яких має явні ознаки фіктивності. За наслідками такої діяльності бюджетам Мелітополя та Запоріжжя нанесено збитків на суму понад 87 млн грн.