ua en ru

Обшуки в "Укрнафті" проводить ГПУ у справі про нафтові аукціони

Обшуки в "Укрнафті" проводить ГПУ у справі про нафтові аукціони Фото: офіс "Укрнафти" ("УНІАН")

"Укрнафта" готова сприяти правоохоронцям у проведенні розслідування

Генеральна прокуратура України за сприяння Служби безпеки України проводить слідчі дії в центральному офісі Публічного акціонерного товариства "Укрнафта" та в його регіональних підрозділах у Бориславі, Прилуках, Полтаві та Охтирці. Про це повідомляє прес-служба "Укрнафти".

Кримінальне провадження по "Укрнафті" зареєстровано 29 грудня 2016 року і стосується проведення нафтових аукціонів протягом 2013-2015 років.

"З моменту початку досудового розслідування не проводилося ніяких слідчих дій - Генеральна прокуратура України жодного разу не зверталася до компанії навіть із запитом на надання інформації чи документів", - зазначають у повідомленні.

Повідомляється, що "Укрнафта" готова сприяти правоохоронцям у проведенні розслідування, однак обшуки і перевірки не сприяють продуктивній роботі підприємства.

"Варто зазначити, що сьогодні Генпрокуратура вилучає документи, більша частина яких вже надавалася Національному антикорупційному бюро і Прокуратурі міста Києва в рамках аналогічних кримінальних справ, що свідчить про неузгодженість роботи правоохоронних органів та дублювання функцій. Подібні дії Генпрокуратури виглядають як невиправдана конкуренція між органами слідства", - додають у повідомленні.

Нагадаємо, раніше нардеп Войцицька повідомляла, що НАБУ проводить обшуки в офісі "Укрнафти".