ua en ru

Обшуки в Миколаївському морпорту проходять у рамках справи про розкрадання коштів, - ГПУ

Обшуки в Миколаївському морпорту проходять у рамках справи про розкрадання коштів, - ГПУ Фото: Миколаївський морпорт

Внаслідок протиправних дій державі спричинено 45 млн гривень збитків

Обшуки в державному підприємстві "Миколаївський морський торговельний порт" проходять у рамках розслідування справи про розкрадання 45 млн державних коштів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України розслідуються факти зловживання та розтрати державних коштів керівництвом Миколаївського морського торговельного порту", - йдеться у повідмоленні.

Як зазначається, службові особи зазначеного підприємства у співучасті з службовими особами регіонального відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області та суб’єктами оціночної діяльності зловживаючи службовим становищем укладали договори оренди нерухомого майна державного підприємства із суб’єктами підприємницької діяльності за заниженою ринковою вартістю оренди об’єктів, що призвело до ненадходження до державного бюджету грошових коштів за використання державного майна та заподіяло тяжкі наслідки.

Крім того, зазначається, що у період 2012-2013 років службовці Миколаївського морпорту діючи в інтересах ряду "підконтрольних" підприємств, шляхом зловживання своїм службовим становищем, здійснили розтрату державних коштів в особливо великих розмірах, шляхом перерахування їх на рахунки вказаних підприємств, за проведення інженерно-поглиблювальних робіт, вартість та об’єми яких були штучно завищені.

"Так, в результаті вказаних протиправних дій службових осіб державі спричинено збитки в розмірі близько 45 млн гривень. Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст.366, ч. 2 ст. 367 КК України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці проводяться обшуки за 26 адресами, в тому числі на території Миколаївського морпорту, в приміщеннях підприємств, в інтересах яких діяло керівництво порту, а також за місцем проживання та реєстрації керівництва Миколаївського морпорту та суб’єктів підприємницької діяльності, з метою зібрання доказів та встановлення осіб, причетних до вчинених злочинів.

обшуки в Миколаївському морпортуобшуки в Миколаєвів Миколаївському морпорту проходять обшукиу Миколаєві проходять обшукиобшуки у Миколаєвіобшуки в Миколаївському морпорту

Фото: обшуки в Миколаївському морпорту

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці проводять обшуки в будівлі адміністрації Миколаївського морпорту.