ua en ru

Обшуки в Мін'юсті: у відомстві вимагають від Генпрокуратури розслідувати дії НАБУ

Обшуки в Мін'юсті: у відомстві вимагають від Генпрокуратури розслідувати дії НАБУ Фото: Наталія Бернацька прокоментувала обшуки в Мін'юсті (mip.gov.ua)

Обшуки в Мін'юсті пройшли сьогодні вранці

У Міністерстві юстиції України заявили про те, що будуть звертатися з заявою до Генеральної прокуратури України з приводу обшуків. Про це в ході брифінгу з приводу обшуку в Мін'юсті проведеного співробітниками НАБУ, повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми готові надати будь-які документи. Ми завжди будемо виконувати рішення судів. Ми направляємо заяву Генпрокурору про скоєння злочину і вимагаємо розслідування. Ми звертаємося до послів Великої сімки, до Міністерства юстиції США", - сказала вона.

За її словами, у людей, які представилися співробітниками НАБУ, був тимчасовий дозвіл на доступ до певних документів, але не на обшук.

"У нас є відео того, як вони заходили, але в кабінетах у нас не ведеться відеофіксація", - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) сьогодні, 8 грудня 2017 року, провели обшуки в Мін'юсті.