ua en ru

Обшуки в київській поліції: поки ніхто не затриманий

Обшуки в київській поліції: поки ніхто не затриманий Фото: Костянтин Бушуєв (Вікіпедія)

Сьогоднішні обшуки пов'язані з випадком розкрадання коштів в столичному главку поліції

Генеральна прокуратура України поки не проводила затримань після сьогоднішніх обшуків в підрозділі фінансового забезпечення Національної поліції. Про це заявив заступник глави Нацполіції Костянтин Бушуєв, передає "112 Україна".

"У порядку 208-й жоден з учасників цього процесу не затриманий, але ми очікуємо такого рішення ГПУ. Саме внутрішня перевірка стала причиною відкриття кримінального провадження ... Відповідна робота по перевірці та виявлення можливих зловживань триває на всій території держави у всіх підрозділах Нацполіції", - зазначив заступник голови поліції.

За його словами, сьогоднішні обшуки пов'язані з випадком розкрадання коштів в столичному главку поліції, коли чиновники управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку привласнювали половину коштів, призначених для виплати поліцейським.

"Обшуки в підрозділі фінансового забезпечення Київської області є одним з елементів цілої низки заходів, що вживаються керівництвом Нацполіції у питанні протидії внутрішній корупції, зловживанню і порушенню законності в цілому в рядах Нацполіції", - підкреслив Бушуєв.

Нагадаємо, департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України (ГПУ) при оперативному супроводі Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції провів обшуки за фактом привласнення державних коштів в особливо великих розмірах посадовими особами Головного управління Нацполіції в Київській області.