ua en ru

ГПУ проводить обшуки в київській поліції

ГПУ проводить обшуки в київській поліції Фото: ГПУ (УНІАН)

ГПУ проводить обшуки по привласненню державних коштів поліцейськими

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України (ГПУ) при оперативному супроводі Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції проводить обшуки за фактом привласнення державних коштів в особливо великих розмірах посадовими особами Головного управління Нацполіції в Київській області. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Правоохоронці встановили, що посадові особи Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Нацполіції в Київській області в період 2015-2016 років, зловживаючи службовим становищем, незаконно заволоділи державними коштами в сумі майже 1 млн гривень, які призначалися для виплати заробітної плати і грошового забезпечення особового складу обласної поліції, шляхом перерахування коштів на банківські рахунки, оформлені на підставних осіб

"У зв'язку з цим, 14 червня 2017 слідчими Генеральної прокуратури України проводяться обшуки за місцями роботи та проживання керівного складу Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Національної поліції у Київській області", - повідомили в ГПУ.

При обшуках прокурори виявили та вилучили документи, які підтверджують злочинну діяльність посадових осіб правоохоронних органів, які будуть використані при доведенні кримінального злочину.

Особам, причетним до скоєння злочину, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, слідчі прокуратури міста Києва спільно з оперативними працівниками СБУ та Нацполіцією вчора, 13 червня, затримали на одержанні неправомірної вигоди в сумі 285 тисяч гривень старшого оперуповноваженого відділу по боротьбі з незаконною легалізацією іноземців столичної поліції.