ua en ru

Обшуки в Бібліотеці української літератури пройшли після скарги московського депутата

Обшуки в Бібліотеці української літератури пройшли після скарги московського депутата Фото: Бібліотека української літератури в Москві

Автором скарги став муніципальний депутат району Якиманка від партії "Справедлива Росія" Дмитро Захаров

Про наявність у Державній бюджетній установі культури "Бібліотека української літератури" (м. Москва, РФ) літератури, визнаної екстремістською, Слідчому комітету РФ повідомив муніципальний депутат району Якиманка від партії "Справедлива Росія" Дмитро Захаров, передає РБК.

Як зазначається, Захаров називає себе також лідером руху "Інноваційно-суспільно-політична тоталітарна секта "17-й вагон".

За словами московського депутата, це об'єднання вуличних політтехнологів, створене для протидії технологіям дестабілізації обстановки в Росії, аналогічним українському Майдану.

"Я звернув увагу правоохоронних органів на наявність бандерівської літератури в бібліотеці. Виявилося, не тільки я", - зазначив присутній на обшуку Захаров.

Нагадаємо, директорку Бібліотеки української літератури в Москві 58-річну Наталі. Шаріну було затримано 28 жовтня в рамках кримінальної справи про порушення національної ненависті і ворожнечі. Як повідомлялося, СКР клопотатиме про арешт Наталії Шаріної.

Раніше Мінкульт назвав нещодавні арешти і обшуки в Москві новим витком репресій проти українців.