ua en ru

При обшуках у Дніпропетровську вилучено документи 6 благодійних організацій

При обшуках у Дніпропетровську вилучено документи 6 благодійних організацій Фото: Сергій Білан

ДФС збирається вивчити документи з залученням Держфінмоніторингу

Під час обшуків у Дніпропетровську були вилучені документи шести благодійних організацій. Про це під час брифінгу заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби (ДФС) України Сергій Білан, передає кореспондент РБК-Україна.

"З тих матеріалів, що нам зрадила Генеральна прокуратура, були вилучені документи 6 благодійних організацій, кілька інвестиційних фондів і фінансових компаній. Попереднім аналізом, яким ми змогли зробити за півтори доби, з підключенням Державного фінансового моніторингу України, за цими документами у нас вже є питання, які потребують вивчення, тобто характер операцій, що викликає певну підозру, на 200 млн грн. З шести організаціям, у тому числі і "Фонд оборони країни", - повідомив він.

За його словами, кошти надходили з однієї з фінансово-промислових груп.

"Звідки надходили кошти. Попередньо ми бачимо, що кошти надходили з різних джерел, але в тому числі, з групи компаній однієї відомої фінансово-промислової групи. Ця фінансово-промислова група на сьогодні заборгувала бюджету 9,5 млрд грн, які не платить", - сказав він.

Нагадаємо, 31 жовтня ГПУ і СБУ провела спецоперацію в Дніпропетровську. В ході спецоперації був затриманий лідер партії КРІП Геннадій Корбан.