ua en ru

Оголошення нових санкцій щодо РФ під час нашого візиту в США не випадкове, - Порошенко

Оголошення нових санкцій щодо РФ під час нашого візиту в США не випадкове, - Порошенко Фото: Петро Порошенко прокоментував нові санкції проти РФ (РБК-Україна)

Україну насамперед хвилюють санкції щодо газопроводу "Північний потік - 2"

Сполучені Штати Америки не випадково оголосили про запровадження нових санкцій щодо Російської Федерації під час візиту української делегації. Про це сьогодні в інтерв'ю українським телеканалам заявив президент Петро Порошенко.

"Не випадково, що саме під час перебування української делегації були оприлюднені нові санкції США проти Росії і продовжені старі. Не випадково, що ми обговорили питання санкцій, які були проголосовані у Сенаті", - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що Україну насамперед хвилюють санкції щодо газопроводу "Північний потік - 2", який є надзвичайно серйозною загрозою для України.

За словами глави держави, під час візиту до США обговорювалася також можливість участі американських компаній у приватизації українських енергетичних підприємств.

Нагадаємо, 20 червня 2017 року Сполучені Штати Америки розширили санкції проти Росії за агресію в Україні, доповнивши список 38 приватними особами та компаніями.