ua en ru

США розширили санкції проти Росії за агресію в Україні

США розширили санкції проти Росії за агресію в Україні Фото: Дональд Трамп (flickr.com-Gage Skidmore)

Санкційний список поповнили 38 приватних осіб і компаній

Сполучені Штати Америки розширили санкції проти Російської Федерації за агресію в Україні, доповнивши список 38 приватними особами та компаніями. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів США.

Повідомляється, що під американські обмеження потрапили 19 організацій та 19 осіб з РФ, Криму і Донбасу. Зокрема, в санкційний список внесли заступника міністра економічного розвитку Росії Сергія Назарова, спецпреда РФ по співпраці з організаціями, які представляють росіян за кордоном, Олександра Бабакова і ряд "чиновників" Криму і самопроголошених "республік" Донбасу, а також так званий "Центральний республіканський банк" ДНР.

Серед організацій під санкції США потрапили російська приватна військова компанія "Вагнер" та її голова Дмитро Уткін, компанії бізнесмена Євгена Пригожина Concord-catering і Concord Management, а також дочірні компанії "Транснєфті" - "Черномортранснефть", "Гипротрубопровод", недержавний пенсійний фонд "Трансн'єфть". Крім того, в санкційний список увійшов байкерський центр "Нічні вовки".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конгрес США загальмував прийняття санкцій проти РФ.