ua en ru

Обвинувачувані у справі Оксани Макар утримуються в СІЗО в належних умовах, - прокуратура Миколаївської області

Ув'язнені, які обвинувачуються у скоєнні злочину відносно Оксани Макар, 14 березня прибули до Миколаївського слідчого ізолятору, де утримуються на даний час. За інформацією Руслана Данилюка, старшого помічника прокурора Миколаївської області, вищевказані особи утримуються відповідно до вимог ст. 7 и 11 закону України "Про попереднє ув'язнення" і забезпечені побутовими умовами, які відповідають правилам санітарії та гігієни.

"Кожного з ув'язнених поміщено до камери з розрахунку не менше 2,5 кв. м. житлової площі на одну особу та забезпечено індивідуальним спальним місцем і постільними речами", - йдеться в повідомленні прокуратури.

За інформацією керівництва Миколаївського слідчого ізолятору, будь-які загрози життю або здоров'ю обвинувачуваних відсутні.

Нагадаємо, Оксану Макар знайшли 9 березня ц. р. в Миколаєві недалеко від будмайданчика у важкому стані - тіло дівчини було обвуглені, але вона могла спілкуватися з приїхавшими за викликом міліціонерами та лікарями. Тоді ж було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство дівчини 1993 року народження. Після затримання підозрюваних в скоєнні даного злочину, двоє з них були відпущені правоохоронними органами під підписку про невиїзд, але потім затримані повторно. 29 березня Макар померла, в зв'язку з чим кримінальну справу стосовно трьох причетних до скоєння злочину над дівчиною перекваліфіковано зі статті про замах на вбивство на статтю про умисне вбивство.